Opeens is het er


Ineens is het er

Er dient zich een aanwezigheid aan die de hele kamer vult.

Het bevat zo’n intensiteit zo’n heelheid

Om er bewust van te blijven is het noodzakelijk alle reacties met rust te laten.

Dan opeens alsof er een tornado door mijn lichaam en geest raast met een kracht die niet te bevatten is vult het mijn wezen.

Alles wordt door deze aanwezigheid naar binnen getrokken

Het geluid van de radio wordt niet meer gehoord daar ergens in de hoek van de kamer maar binnen in deze aanwezigheid

De hele dag blijft het aanwezig. Het maakt mij rustig, compleet en geheel gedachten loos.

 

Door steeds meer beslissingen vanuit deze heldere observatie te nemen komt er steeds meer vrijheid tot uiting, mijn hoofd is leeg en de oude bekende gedachten gangen krijgen steeds minder grip op mijn beslissingen.

Het geeft verdieping aan het leven dat niet daarbuiten te vinden is.

De aanpassing die het brengt in mijn lichaam en geest maken alles intenser en mensen die geen goede intenties hebben probeer ik zoveel mogelijk te mijden. De behoefte om alleen te zijn groeit met de dag.

De man die ik ooit geweest ben is niet meer, het zelfgemaakte beeld valt ineen en alle dwangmatigheden die daar aan verbonden ook.

Ik ben hen dankbaar die mij de ruimte aangeboden hebben om dit te mogen omarmen. Geen enkel woord geen enkel beeld draagt nog de kracht die het ooit eens had.

Deze vrijheid zal ieder mens gegund moeten zijn.

De moeiteloosheid waarmee de ervaringen elkaar opvolgen draagt een bepaalde synchroniseert in zich, omdat er steeds minder grenzen in de geest aanwezig zijn. Het maakt een wereldburger van je die zonder leger vanuit verdediging of aanval hoeft te waken over iets wat de angst het ooit ingefluisterd had.

Zoek geen vrijheid in dat wat de uiterlijk wereld aanbied.

Hun concepten zijn vaak goed bedoeld maar het geen geleerd wordt of aangeleerd wordt zal als ballast gaan wegen.

Daarbuiten is geen vrijheid te vinden zolang er geen vrijheid in het individu zelf aanwezig is.

Waar er in het individu wel vrijheid aanwezig is zal deze geen behoefte voelen om op zoek te gaan.

Geen mens kan een ander mens bevrijden van het eigen gemaakte zelf, zolang deze niet afleert wat aangenomen is als waarheid ooit daarbuiten opgedaan aan concepten, tradities en gewoontes.

Niets kan opwegen tegen de sensitiviteit die er aanwezig komt wanneer de oude barricades omvergeworpen zijn door de immense kracht die vrijheid heet. Een innerlijke revolutie vind er plaats zonder dat er strijd geleverd hoeft te worden. De vogels laten het al eeuwen zien geen muur houd hen tegen wat door de mens gemaakt is.

Zo ook is de geest instaat om te vliegen.

De uitnodiging hiertoe zal er zijn wanneer de mens de zoektocht staakt en volledig aanwezig is in het geen het leven aanbied en daar geen enkele weerstand aan geeft maar simpelweg observeert.

Wanneer de zintuigen volledig alert zijn gaan ze samenwerken als één energieveld. Lichaam en geest gaan samensmelten de afscheiding vervaagt en dan opeens is het daar.

 

© Ronald Rhijnsburger

(Fragment “De Salon Filosoof”)

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0