Bewustwording lessen · 18. september 2022
Wacht niet op een oplossing!
Oorlog in onze achtertuin, voedselprijzen die de pan uitstijgen, ondernemers en huishoudens waarbij het water aan de lippen staat, en het ergste moet nog gaan komen. De jaren van welvaart zijn geteld en laten voorlopig niets meer van zich horen. Van de politiek en wereldleiders hoeven we mijns inziens geen oplossing te verwachten. We staan naakt, koud en alleen in onze denk-economie, waarbij we ondertussen alle grenzen van het werkelijk waarlijke van het leven uit het oog verloren zijn.
Bewustwording lessen · 15. september 2022
De kleur van harmonie
Er zijn van die dagen dat er een bepaalde magie in de lucht hangt. De gitzwarte kraaien zijn als eerste wakker en laten weten aan de rest van de vogels, dat er niet met hen te spotten valt. Dan volgen de zwart witte eksters, die wonen in de hoogste boom in de tuin. Ze worden steeds minder schuw en komen naast je zitten op een tak, om aan te geven dat het de hoogste tijd voor eten is. Ze praten op hun manier tegen je en maken je aan het lachen, door hun eigenwijsheid.
Kundalini proces · 23. augustus 2022
De wil van Kundalini
Dan op een onbewaakt moment wanneer de stem in het hoofd even niet oplet of meekijkt, gebeurt het. Boem! Je begint te trillen en te schudden vanbinnen, je krijgt zonder ergens aan te denken spontaan een gelukzalig gevoel over je heen. Je hebt zo’n heldere droom dat je bij het wakker worden, letterlijk wakker wordt met nieuwe ogen.
Spirituele Boeken  · 26. juni 2022
Spirituele levensroman "De Salon Filosoof"
Een paar uur lag hij daar op zijn rug. Met zijn ogen open, starend naar het plafond. ‘Kun je niet slapen?’ hoorde hij naast zich. ‘Nee’, fluisterde hij zacht tegen zijn vrouw. ‘Wat is er toch?’ vroeg ze. ‘Je was de hele avond al zo afwezig.’ ‘Ach niets ga jij nu maar lekker slapen lieverd, je hebt je rust hard nodig.’
Bewustwording lessen · 07. juni 2022
Zijn positieve woorden wel echt zo positief?
Elk woord draagt een bepaalde lading in zich. Waarschijnlijk bij het woord ‘liefde’ het meeste. Als je gaat observeren, dan zul je inzien dat we veelal het woordje ‘ik’ eraan verbinden. “Ik hou van jou, ik ben dankbaar, ik ben gelukkig”. Maar dragen deze woorden en zinnen wel de waarheid in zich? Als we deze positieve woorden en zinnen gebruiken, dan dragen ze het tegendeel in zich. De denkgeest zoekt namelijk altijd een uitingsmogelijkheid.
Bewustwording lessen · 10. mei 2022
Dat ben jij!
Ons bijna gehele leven lopen we langs dezelfde lijnen, we lijken hierbinnen vrij en veilig te zijn. Uiteindelijk zullen deze lijnen ons beperken. Het is het “zelf” die deze lijnen uitzet, in stand houd, als een soort van Grit aan lijnen. Dit Grit maakt dat we onszelf herhalen, we uit herinnering en tradities ons leven invulling geven.
Quotes & Tools · 10. mei 2022
Herontdekken wie je bent
Herontdekken wie je bent
Bewustwording lessen · 10. mei 2022
Wat intelligentie is kun je niet bedenken.
Intelligentie komt te voorschijn wanneer de denkgeest geen oplossing probeert te vinden. Wat intelligentie is kun je niet bedenken. Intelligentie is niet leren via boeken en studies of specialisaties. Het valt niet te meten via testen die bedacht zijn.
Bewustwording lessen · 10. mei 2022
Feiten inzien voor feiten
Zou het niet werkelijk fantastisch zijn om niets meer te hoeven te verwerken of los te laten? Dat wij in één klap vrij kunnen zijn van het vaak pijnlijke verleden? Geen therapie meer volgen waar jouw verhaal moet, mag, wil vertellen, geen regressies, geen stukje voor stukje en of laagje voor laagje te analyseren, verwerken om tenslotte los te laten? Maar in één klap onthecht zijn van die pijnlijke gedachten, emoties en gevoelens.
Quotes & Tools · 10. mei 2022
Circle of life
Circle of life

Meer weergeven