Recensies

Media recensie

Deze spirituele rouwroman laat op heldere en diepzinnige wijze zien, welke processen er op het levenspad van de mens tussen leven en dood plaatsvinden.
Er ademt een bepaalde atmosfeer tussen de woorden door, die een diepe spirituele verbondenheid schept.
Op inspirerende wijze neemt de auteur de lezer mee in het dagelijks leven van de hoofdpersoon Johannes Brand.
Zodra Johannes de heftige tegenstellingen in zijn leven naast elkaar ziet, ontspruit er bij hem een geestelijke voldoening van onvergankelijke waarde.
De bespiegelingen in het verhaal zetten op een positieve manier aan tot zelfrealisatie.

Commentaren: 22
 • #22

  Jolanda Rhijnsburger (maandag, 15 februari 2021 13:07)

  Ik heb het hele proces van dichtbij meegemaakt. In een sneltreinvaart schreef hij dit bijzondere boek. Alsof hij in bepaalde trance zat en de personages één voor één doorkwamen.
  De lijn in het boek is treffend. Hoe Ronald de karakters langzaam vorm geeft en jouw als lezer meeneemt op een reis van herkenning, vond ik spectaculair! Het boek heeft mij gepakt, meegenomen, mij een thuis gegeven waar ik kan schuilen en waar ik weer vanuit mag vertrekken. Dank je wel mijn lief voor dit bijzonder en mooi geschenk wat je mij en vele anderen hebt en gaat geven. Liefs van mij, Jolanda ❤❤❤

 • #21

  Marianne Bronk (maandag, 15 februari 2021 12:15)

  Lieve Ronald een hele grote buiging voor jou, wat een geweldig boek werd gelijk door het verhaal gegrepen. En er staat op spiritueel gebied heel veel in om over na te denken echt prachtig en oprecht. Als je er aan begint wil je hem in 1 x uit lezen, werkelijk zo mooi. Weet ook zeker dat het een groot succes gaat worden. Dank lieverd voor dit mooie boek en de liefdevolle woorden die je voor mij erin hebt geschreven liefs je moedertje.

 • #20

  Lucia Ivens (maandag, 15 februari 2021 12:14)

  Inmiddels het boek in één adem uitgelezen. Een traan, een glimlach, maar ook de resonantie, die bij bepaalde passages plaatsvindt, ontbreken niet. Kortom een schitterend en uitermate knap geschreven boek.

 • #19

  Henriette (maandag, 15 februari 2021 12:14)

  Een geweldig boek. Een goed verhaal met mooie lessen, inzichten en pareltjes welke verschillende snaren raken. Stoppen met lezen was geen optie. Het boek inspireert, triggert en nodigt uit. Het geeft en neemt. Het verbindt het zichtbare met het onzichtbare. Het was een adembenemende reis die verhelderde, liet ervaren en liet zien wat nog niet aan het licht was gekomen. Dankjewel voor het schrijven.

 • #18

  Ans Denekamp (maandag, 15 februari 2021 12:13)

  1 april 2019 Hallo Ronald. Ik heb jou boek en in een ruk uitgelezen. Wat me veel deed dat ieder mens zijn plek heeft in de wereld. Erg mooi. De dood zeker niet het einde is en zeker na mijn bijna dood ervaring. Komt dit steeds terug in jou boek. En het helderziend zijn. Mensen die over zijn er nog steeds zijn en hun stempel drukken op de dingen die nu spelen .Ook haal ik zeker de coach die jij bent uit jou boek. Het verbinden van mensen .Ik heb jou boek met een lach en een traan gelezen. Ook als je je partner moet missen door overlijden het leven door gaat. Er weer iemand op je pad kan komen als de tijd er rijp voor is. Dan weer nieuwe plannen mag maken .Dat is zo troostend. De creativiteit van jou schrijven tips Wat kan helpen als het moeilijk is in het leven. tips met je blote voeten in de tuin yoga oefeningen .De natuur het wandelen !Dat je van baan kunt veranderen om je gevoel en geluk achterna te gaan .Echt een heerlijk makkelijk weglezend boek .Dank je Ronald. Het heeft mij geraakt in heel mijn zijn prachtig. lieve grt ans denekamp -ledeboer.

 • #17

  Marlies Roost-Laumen (maandag, 15 februari 2021 12:11)

  2 april 2019.
  Hallo Ronald, je geweldige boek heb ik in 2 avonden uitgelezen. Ik heb al een hele tijd geen boek meer gelezen maar met dit boek kon ik niet stoppen. Toen ik zag dat het boek te koop was, wist ik dat ik het wilde en moest lezen. Er komen zoveel lessen en inzichten in voor, ook over leven en dood. Met de tips kan ik heel veel en krijg er weer energie van.
  Dit boek is een echte aanrader, dank je wel en veel succes.

 • #16

  Ton Geilenkirchen (maandag, 15 februari 2021)

  In 3 fasen uitgelezen. Nimmer las ik een boek waarin de dood, als rode draad, een vriendelijk gezicht kreeg. Het is niet de dood zoals velen van ons hem kennen. Namelijk het einde van het fysieke leven in deze schijnrealiteit. Het is de overgang, terug naar huis, de realiteit achter de schijnrealiteit. Als geen ander weet Ronald, duidelijk te maken, dat de realiteit en de schijnrealiteit feitelijk één zijn, als je de kunst verstaat, van wat ik noem, het denken voorbij. Bedoeld, je te bevrijden van de denkgeest, die in kaders denkt en instrumenten, zoals angst en twijfel, dankbaar gebruikt, zodat je maar vooral binnen die kaders blijft. Eenmaal buiten die kaders, aan het ego (stel dat, en mits, en als, wat indien ?? enz.) voorbij, blijkt dat de realiteit en de schijnrealiteit feitelijk géén gescheiden wereld is. Wij (mensen) zelf maken dat onderscheid, waarvan weer anderen dankbaar gebruik maken (verdeel en heers politiek). Dit hele hiervoor beschreven proces wordt in een boeiend verhaal, hetwelk je als het ware in de atmosfeer van dé realiteit zuigt, helder en alles behalve zweverig uiteengezet. Voor de mensen die het herkennen, dit proces achter de rug hebben of erin verkeren, ademt dit boek de Kracht uit van thuis. Ooit schreef iemand, je wordt huilend geboren, en sterft doorgaans met een glimlach op het gezicht....hoe mooi moet Thuis dan niet zijn. De Salon Filosoof is te vergelijken met de betere single malt whisky, 'a mix of flavours', (drama/romantiek/, met een romantische afdronk, en hints van esoterie,) en misstaat zéker niet op de boekenplank. Chapeau.....!!

 • #15

  Ton Roelofs (maandag, 15 februari 2021 12:10)

  Door het lezen van het boek ben ik stilte gaan voelen, mijn pijnen gaan begrijpen en ervaren dat woorden en gedachten een belemmering vormen om te komen in het nu!
  Ik ben in het nu geweest! ""Dit boek heeft geen woorden nodig"" Dank je!!

 • #14

  Trudy Zwart (maandag, 15 februari 2021 12:09)

  Een boek met herkenning de verandering...
  een ander pad...liefde en verbondenheid....
  een leiding die als je er voor openstaat..
  grootse dingen teweeg kan brengen in je leven..

  Dank je wel Ronald...
  lieve groet Trudy ♥️

 • #13

  Susanne (maandag, 15 februari 2021 12:08)

  Lieve Ronald, dankbaar voor het prachtige boek. Als mijn kinderen er later aan toe zijn, dan zal ik ze vragen om het boek ook te lezen. Wanneer ik het boek had gelezen toen ik een jaar of 14 was, had het een aantal omwegen gescheeld ;-). Het verhaal geeft mij erkenning, herkenning, bevestiging van het weten, geuren, kleuren, maar vooral veel liefde, stilte en schoonheid. Het voelde alsof ik onderdeel was van een film was (misschien ook een idee). Ik lees een boek eigenlijk nooit een tweede keer (behalve van je weet wel wie en nu ook die van jou), maar dit exemplaar krijgt een speciale plek, waar iedereen makkelijk bij kan. Bedankt voor het delen. Warme groet voor jullie beiden!

 • #12

  Yvonne Diepenhorst (maandag, 15 februari 2021 12:08)

  Ik had het boek voor mijn verjaardag gevraagd, omdat ik de aankondiging zo mooi vond klinken.
  Wat een liefdevol boek, naar overleden geliefden en naar de vrienden.
  Onvoorwaardelijke liefde, respect, ware vriendschap, verlies van geliefden, en het verleden dat in het heden glijd, generaties die samen worden, nieuwe liefde, er is zoveel meer te vielen dan alleen de letters te lezen
  Het smaakt naar meer, welke gasten gaat
  de “stille Savante” ontvangen , hoe krijgen ze inzichten, en hoe gaat Sjaan hen allen helpen( haar hebben we allemaal in ons hart gesloten)
  Want op het einde kreeg iedereen de drang om naar het huis te komen, haha ik ben echte romanticus , maar ook mooi beschreven het contact met overledenen , dus s vp schrijf er een vervolg op, hartelijk dank voor het mooie boek

 • #11

  Els Rademaker (maandag, 15 februari 2021 12:05)

  De Salon Filosoof! Wat n prachtig boek. Vanaf de eerste bladzijde had t me vast en ik heb het in 1 keer uitgelezen. Kon het niet wegleggen. De laatste keer dat n boek me zo boeide is 40 jaar geleden. Een boek wat voor mij er op het juiste moment was. Het heeft me het missende stukje teruggegeven en ik ben daar ontroerd en dankbaar voor. Een makkelijk te lezen boek met n diepere onderlaag. Dankjewel Ronald. Dit is echt n cadeautje. Lieve groet Els Rademaker

 • #10

  Natascha (maandag, 15 februari 2021 12:04)

  Wat een hartverwarmend, leerzaam en mooi boek! Een boek, waar ook tussen de regels door, veel te lezen en van te leren valt. Echt heel bijzonder! Dit is een boek die je niet alleen ‘leest’, maar ook ‘voelt’. Geweldig, Ronald!’
  Dank voor het mooie verhaal en wijze lessen.
  Liefs, Natascha

 • #9

  Maria Smits (maandag, 15 februari 2021 12:04)

  Beste Ronald,
  Ik heb het boek al uit.
  Kon niet stoppen met lezen. Zo mooi verwoord hoe de kundalini energie kan werken. Er komen heel herkenbare situaties voor in het boek.
  Ga het beslist nog eens lezen.
  Compliment Ronald voor dit geweldige boek.
  Ik wens je veel succes met de verkoop van dit prachtig geschreven boek.
  Hartgroet, Maria ❤

 • #8

  Edwart (maandag, 15 februari 2021 12:03)

  Het verhaal sleurt je mee, en de diepere stukjes tekst deden mij het zelfde voelen als de boeken van Krisnamurti.
  Voor mij heeft Ronald hier een bestseller geschreven, die in het zelfde rijtje van Krisnamurti en Eckhart Tolle thuishoort.
  Ik ben zeker van plan om op korte termijn Ronald een bezoek te brengen voor een consult.
  Dank Ronald.

 • #7

  Johannes (maandag, 15 februari 2021 12:02)

  ik ben helemaal geen boeken lezer en ik kwam in contact met een paragnost /medium
  die mevrouw had ik al een paar keer mee gesproken en die zij jij moet dat boek gaan
  lezen en het is onverstelbaar maar ik zit zelf in tijd van stijd en veranderingen in mijn leven en dit boek komt helemaal overeen zoals ik op moment ook door het leven ga
  die mevrouw die dit boek mij aanbevool die hadt ook contact met mijn oma en mijn
  eerste hond die nu bij mijn oma is in het paradijs boven ons en nog meer dingen dit boek dat geeft zoveel inzichten in je leven
  ben ook heel dankbaar dat ik dit boek heb ontvangen en heb gelezen
  is heel mooi om te lezen

 • #6

  Maria Smits (maandag, 15 februari 2021 12:00)

  Het fragment uit het boek is ook mooi.
  Het boek is geweldig ��

 • #5

  Claudia (maandag, 15 februari 2021 11:59)

  Buitengewoon boek!
  In één ruk uitgelezen maar stukken herlezen is de moeite waard om de diepte van de betekenis of interpretatie ervan door te laten werken.
  Door alles nèt iets rustiger en met meer aandacht te doen mag ik meer stilte ervaren. Er is rust in mij gekomen dankzij dit boek. Dank!

 • #4

  Ciska (maandag, 15 februari 2021 11:59)

  Hoi Ronald,
  Wat een boek en wat een pracht verhaal !
  Ik die nooit een boek nooit heb uit gelezen bleef er aan hangen.
  Zo mooi zo verdrietig en zo prachtig dank je wel er voor
  Lieve groet Ciska

 • #3

  Jannie Smits-Grave (maandag, 15 februari 2021 11:58)

  Het boek gesigneerd gekregen Ronald , het boek heeft mij van het begin tot het eind geroerd en meegenomen in het verhaal. Wat een mooi, leerzaam, ontroerend en inspirerend boek, in 1 zucht uitgelezen en dat zijn maar weinig boeken waar ik dit mee heb! Prachtige levenslessen omschreven van deze hoofdpersonen die je diep raken! Ronald heeft een verhelderende kijk op het leven mede door zijn gave, en weet mensen zeker te inspireren met dit prachtig boek! Ik heb zelf persoonlijk al een paar prachtige en verhelderende consulten bij Ronald gehad en alleen hij weet tot de kern te komen, en kwam bij mij confronterend maar bovenal inspirerend door, en heb ik ontzettend veel aan te danken gehad! En alles in dit boek kwam weer voorbij en heeft mij wederom diep geraakt en weer van geleerd!
  Ik hoop op nog veel meer boeken van Ronald.

 • #2

  Ellen (maandag, 15 februari 2021 11:57)

  Lieve Ronald ,

  Je boek ligt voor me op tafel, heb zojuist de laatste bladzijde gelezen en het boek gesloten. Er komen traantjes, geen verdrietige, het maakt dingen in me los.
  Je geschreven woorden waren heel herkenbaar, helder en sereen. Een meeslepend verhaal. Mooi vond ik bepaalde zinsnedes waarin ik mezelf volledig in kon visualiseren en nog beter je “quotes” begrijp. We gaan er binnenkort eens over praten, zittend onder de kastanjeboom in het mooie Epen.

  Dank en liefs Ellen ❤️

 • #1

  Anne Nowee (maandag, 15 februari 2021 11:56)

  Ha, mooi mens!
  Met veel belangstelling en plezier heb ik je boek gelezen.
  Wat een mooie reis maakt Johannes, waar in delen jouw eigen leven in door klinken!?
  Ik hou er van boeken te lezen over 'genezijde' waar ik me ook verbonden mee voel.
  'Het licht van de onvoorwaardelijke liefdesbron'.
  Mijn verlangen om door meer en meer in verbinding te gaan staan is groot, vertroostend om te lezen dat het al is!
  Ik moest even wennen aan je schrijfstijl, vooral de voorkeur om na een dialoog of monoloog een hoofdletter te plaatsten.
  Maar toen ik er eenmaal 'in zat' verheugde ik me telkens om verder te gaan lezen.
  Het boek wordt steeds levendiger als Nico, Sjaan en Maggie erbij komen.
  Ontroerend hoe een en ander loopt.

  Dank voor dit mooie boek Ronald, ik hoop dat het velen zal bereiken.
  Harte groet, Anne Nowee