De Salon Filosoof

9,9519,95

incl. btw (exclusief verzendkosten)

‘De Salon Filosoof’, dé spirituele levensroman van 2019 volgens verschillende media . Een must Read!

Het boek geeft en neemt ontroerd en verblijd.

Bestel je een eBook? Dan ontvang je een pdf bestand. Indien je een ePub bestand wilt, kun je deze na afronding van de bestelling ook bij ons aanvragen per mail.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: ,

Beschrijving

In deze prachtige roman neemt Ronald Rhijnsburger u mee naar het leven van Johannes Brand.
Johannes is advocaat van beroep, maar nadat zijn vader en zijn vrouw komen te overlijden is hij de weg kwijt.
Zijn vader laat hem een map met aantekeningen na die voor de nodige bewustzijnsschokken zorgen.
Ook erft hij een oud huis, het huis waar zijn opa en twee andere filosofen vaak vertoefden.
Zijn vrouw Gabriëlla laat haar dagboek na, met daarin de nodige levenslessen.
In huis ontdekt hij tal van briefjes die zij voor hem achterliet.
Tijdens het rouwproces wordt Johannes zich steeds bewuster van zichzelf en de wereld om hem heen.
Het één zijn met de natuur is een belangrijk thema in het boek.

Zo ontdekt Johannes dat hij een gave heeft, waardoor hij wordt overvallen door inzichten en duidelijke levenslessen.
Hij voelt de verbondenheid met het niet-aardse bestaan en als lezer leef je hierin mee.
Je kunt troost putten uit deze getuigenissen, omdat je kunt voelen dat met de dood het aardse bestaan niet ophoudt.
Het kundalini proces wordt in gang gezet en hij droomt de meest bijzondere dromen.
Helaas ondergaat hij ook hevige pijnen die bij dit proces horen.

Op een bepaald moment ontmoet hij André, een oude man die hem helpt om het oude huis op orde te brengen.
André laat hem de stilte voelen.
Het duurt niet lang vooraleer ze beste vrienden worden.
Het huis met zijn salon ademt één sfeer van thuiskomen uit.

Johannes ontmoet de juiste mensen die hem precies op het goede spoor zetten.
Maggie, Sjaan en haar kleinzoon Nico zijn een verademing in het boek. Je sluit deze personages meteen in je hart.
Het hele boek ademt één bewustwordingsproces uit.
Het barst van de wijsheden, die grote veranderingen teweeg brengen. Een sfeer van ‘thuiskomen’

Kortom, ‘De Salon Filosoof’ is een prachtig boek dat ontroert en inspireert.
Het brengt inzichten, erkenning, herkenning, bevestiging van het weten, geuren, kleuren, maar vooral veel liefde, stilte en schoonheid.

Een boek voor iedereen die zich met bewustwording, zelfreflectie, mindfulness, rouwverwerking en levenslessen bezig houdt.

Heel veel levenslessen!

Een sfeer van ‘thuiskomen’

Indien u het op prijs stelt, ontvangt u een gesigneerd exemplaar

Extra informatie

Gewicht 0.319 kg
Opties

Hardcopy, eBook (pdf)

Andere suggesties…

Recensies

Lieve Ronald , Je boek ligt voor me op tafel, heb zojuist de laatste bladzijde gelezen en het boek gesloten. Er komen traantjes, geen verdrietige, het maakt dingen in me los. Je geschreven woorden waren heel herkenbaar, helder en sereen. Een meeslepend verhaal. Mooi vond ik bepaalde zinsnede waarin ik mezelf volledig in kon visualiseren en nog beter je “quotes” begrijp. We gaan er binnenkort eens over praten, zittend onder de kastanjeboom in het mooie Epen.
Ellen Bakx
15 mei 2019
Het schitterende boek “De Salon Filosoof” heb ik in één dag uitgelezen. Een fantastisch boek! Het gaf me veel nieuwe inzichten voor persoonlijke ontwikkeling en raakte me. Een heel goed boek om aan je beste vrienden, je kind (eren) of familieleden cadeau te doen met Sinterklaas of Kerst. Daar zullen ze blij mee zijn
Rob van Dort
woensdag, 06 november 2019
Ha, mooi mens! Met veel belangstelling en plezier heb ik je boek gelezen. Wat een mooie reis maakt Johannes, waar in delen jouw eigen leven in door klinken!? Ik hou er van boeken te lezen over ‘genezijde’ waar ik me ook verbonden mee voel. ‘Het licht van de onvoorwaardelijke liefdesbron’. Mijn verlangen om door meer en meer in verbinding te gaan staan is groot, vertroostend om te lezen dat het al is! Ik moest even wennen aan je schrijfstijl, vooral de voorkeur om na een dialoog of monoloog een hoofdletter te plaatsten. Maar toen ik er eenmaal ‘in zat’ verheugde ik me telkens om verder te gaan lezen. Het boek wordt steeds levendiger als Nico, Sjaan en Maggie erbij komen. Ontroerend hoe een en ander loopt. Dank voor dit mooie boek Ronald, ik hoop dat het velen zal bereiken. Harte groet, Anne Nowee
Anne Nowee
8 juni 2019
Dank je wel Ronald Rhijnsburger voor dit wonderlijke boek! Je hebt tussen de woorden door een sfeer weten te creëren die mij diep geraakt heeft. De liefde die er tussen de karakters opbloeit is zo ontroerend dat ik het nog steeds voel in mijn lijf. Nogmaals dank Ronald. Ps. Ik hoop dat het een vervolg krijgt!?
Louisa
13 augustus 2019
Inmiddels het boek in één adem uitgelezen. Een traan, een glimlach, maar ook de resonantie, die bij bepaalde passages plaatsvindt, ontbreken niet. Kortom een schitterend en uitermate knap geschreven boek.
Lucia Rhijnsburger
28-03-2019
Hoi Ronald, Wat een boek en wat een pracht verhaal ! Ik die nooit een boek nooit heb uit gelezen bleef er aan hangen. Zo mooi zo verdrietig en zo prachtig dank je wel er voor Lieve groet Ciska
Ciska
8 mei 2019
Wat een heerlijk boek, in één adem uitgelezen. Zeer bijzonder en het bleef dagenlang nagalmen in mijn hoofd. Dank je wel voor het uitgeven van dit zeer bijzondere boek. Ik hoop op een vervolg!
Annemarie
donderdag, 24 oktober 2019
Buitengewoon boek! In één ruk uitgelezen maar stukken herlezen is de moeite waard om de diepte van de betekenis of interpretatie ervan door te laten werken. Door alles nèt iets rustiger en met meer aandacht te doen mag ik meer stilte ervaren. Er is rust in mij gekomen dankzij dit boek. Dank!
Claudia
8 mei 2019
Ik heb het boek geleend van mijn vriendin. Ik heb hem meegenomen op vakantie waar ook ik stukje voor stukje kon lezen om het te laten binnen komen. Ik voelde zo mee en ik zag de hele vakantie met andere ogen. Ik heb echt genoten van elke bladzijde.. Het heeft mij weer een les geleerd, ik zal hem zelf ook gaan kopen om hem nog een keer te lezen.. Dank je wel voor het lezen van dit prachtige boek
Vakantie
05 augustus 2019
Zojuist het boek “De Salon Filosoof” uitgelezen, dit gebeurde voor ik er erg in had, omdat ik zo werd meegezogen door het verhaal, de lessen en de energie die vrijkwam. Ik was al bekend met Eckhart Tolle, die op mij al grote indruk maakte met zijn inzichten. Ware het niet, dat jouw boek dit wat mij betreft heeft overtroffen. “De Salon Filosoof” durf ik gerust “een groot werk” te noemen, dat een positieve stempel op een ieder die dit leest zal achter laten. Dankjewel voor dit prachtige boek, waardoor ik weer een stukje verder ben gekomen in mijn processen.
Naomi
29 april 2019
Wat een hartverwarmend, leerzaam en mooi boek! Een boek, waar ook tussen de regels door, veel te lezen en van te leren valt. Echt heel bijzonder! Dit is een boek die je niet alleen ‘leest’, maar ook ‘voelt’. Geweldig, Ronald!’ Dank voor het mooie verhaal en wijze lessen. Liefs, Natascha
Natascha
29 april 2019
Hallo Ronald. Ik heb jou boek en in een ruk uit gelezen. Wat me veel deed dat ieder mens zijn plek heeft in de wereld. Erg mooi. De dood zeker niet het einde is en zeker na mijn bijna dood ervaring. Komt dit steeds terug in jou boek. En het helderziend zijn. Mensen die over zijn er nog steeds zijn en hun stempel drukken op de dingen die nu spelen .Ook haal ik zeker de coach die jij bent uit jou boek. Het verbinden van mensen .Ik heb jou boek met een lach en een traan gelezen. Ook als je je partner moet missen door overlijden het leven door gaat. Er weer iemand op je pad kan komen als de tijd er rijp voor is. Dan weer nieuwe plannen mag maken .Dat is zo troostend. De creativiteit van jou schrijven tips Wat kan helpen als het moeilijk is in het leven. tips met je blote voeten in de tuin yoga oefeningen .De natuur het wandelen ! Dat je van baan kunt veranderen om je gevoel en geluk achterna te gaan .Echt een heerlijk makkelijk weg lezend boek .Dank je Ronald. Het heeft mij geraakt in heel mijn zijn prachtig. lieve grt ans denekamp -ledeboer.
Ans Denekamp
1 april 2019
Een boek dat mij heeft meegenomen naar mijn diepste zijn. Op zo’n bijzondere en diep rakende manier geschreven. Echt prachtig. Een aanrader voor iedereen. Dankjewel Ronald, ik had dit boek absoluut niet willen missen.
Juliette
31-03-2019
Het fragment uit het boek is ook mooi. Het boek is geweldig
Maria Smits
1 mei 2019
De Salon Filosoof! Wat n prachtig boek. Vanaf de eerste bladzijde had t me vast en ik heb het in 1 keer uitgelezen. Kon het niet wegleggen. De laatste keer dat n boek me zo boeide is 40 jaar geleden. Een boek wat voor mij er op het juiste moment was. Het heeft me het missende stukje teruggegeven en ik ben daar ontroerd en dankbaar voor. Een makkelijk te lezen boek met n diepere onderlaag. Dankjewel Ronald. Dit is echt n cadeautje. Lieve groet Els Rademaker
Els Rademaker
22 april 2019
Lieve Ronald een hele grote buiging voor jou, wat een geweldig boek. Ik werd gelijk door het verhaal gegrepen. En er staat op spiritueel gebied heel veel in om over na te denken echt prachtig en oprecht. Als je er aan begint wil je hem in 1 x uit lezen, werkelijk zo mooi. Weet ook zeker dat het een groot succes gaat worden. Dank lieverd voor dit mooie boek en de liefdevolle woorden die je voor mij erin hebt geschreven. Liefs je moedertje.
Marianne Bronk
28-03-2019
Schitterende boek het neemt je mee in het verhaal, kippenvelmomenten voelde zelf de energie in mijn lichaam stromen . Dank je voor het verhaal
Karin
31 maart 2019
Vorige week het boek ontvangen en een super snelle levering. Ben er gelijk mee begonnen. Heb het inmiddels uit en het verhaal blijft maar door mijn hoofd heen spoken. Regelmatig heb ik het weer open geslagen om nog eens een passages terug te lezen. Het boek neemt je mee naar een andere wereld, een wereld die ik ‘de stilte’ noem, het ademt rust uit en het is tegelijk heel meeslepend. Regelmatig heb ik een traantje weggepikt. Ik heb veel boeken gelezen van vele grote schrijvers, maar dit boek is anders! Het zit tussen Eckhart Tolle en Krisnamurti in, maar dan anders, misschien gaat dit boek zelfs wel verder dan die twee. Omdat het een roman is, is het juist zo bijzonder, het leest veel makkelijker weg dan een boek vol info en kennis. Ik weet zeker, ik zal het boek regelmatig uit de kast halen om weer opnieuw te gaan lezen. Ronald, ik kijk uit naar een deel twee, want ik wil meer!
Heleen van B
7 juni 2019
Het verhaal sleurt je mee, en de diepere stukjes tekst deden mij het zelfde voelen als de boeken van Krisnamurti. Voor mij heeft Ronald hier een bestseller geschreven, die in het zelfde rijtje van Krisnamurti en Eckhart Tolle thuishoort. Ik ben zeker van plan om op korte termijn Ronald een bezoek te brengen voor een consult. Dank Ronald.
Edward
30 april 2019
Ik heb het boek geleend van mijn vriendin. Ik heb hem meegenomen op vakantie waar ook ik stukje voor stukje kon lezen om het te laten binnen komen. Ik voelde zo mee en ik zag de hele vakantie met andere ogen. Ik heb echt genoten van elke bladzijde.. Het heeft mij weer een les geleerd, ik zal hem zelf ook gaan kopen om hem nog een keer te lezen.. Dank je wel voor het lezen van dit prachtige boek
Andrea
maandag, 15 juli 2019
Ik ben niet zo’n lezer maar in twee avonden had ik het boek uit. En ik baal er ontzettend van dat het boek uit is! Eigenlijk wil ik graag verder lezen en weten hoe het verder gaat met Johannes. De hele dag loop ik met je boek in mijn gedachten. Het verhaal, de lesjes die er in verwerkt zitten, zijn zo sereen. Ik probeer het uit te leggen, wat voor gevoel ik had tijdens en na het lezen van jouw boek. Misschien kan ik het beter het ‘thuiskomen’ noemen. Hopelijk komt er snel een deel twee. Dan ben ik de eerste die hem bestel.
Geertruida A'dam
29 april 2019
In één zucht uitgelezen. Bedank voor deze inzichten, echt een heel fijn boek.
Michael
zondag, 01 september 2019
Ik had het boek voor mijn verjaardag gevraagd, omdat ik de aankondiging zo mooi vond klinken. Wat een liefdevol boek, naar overleden geliefden en naar de vrienden. Onvoorwaardelijke liefde, respect, ware vriendschap, verlies van geliefden, en het verleden dat in het heden glijd, generaties die samen worden, nieuwe liefde, er is zoveel meer te vielen dan alleen de letters te lezen Het smaakt naar meer, welke gasten gaat de “stille Savante” ontvangen , hoe krijgen ze inzichten, en hoe gaat Sjaan hen allen helpen( haar hebben we allemaal in ons hart gesloten) Want op het einde kreeg iedereen de drang om naar het huis te komen, haha ik ben echte romanticus , maar ook mooi beschreven het contact met overledenen , dus s vp schrijf er een vervolg op, hartelijk dank voor het mooie boek
Yvonne Diepenhorst
20 april 2019
Beste Ronald, Ik heb het boek al uit. Kon niet stoppen met lezen. Zo mooi verwoord hoe de kundalini energie kan werken. Er komen heel herkenbare situaties voor in het boek. Ga het beslist nog eens lezen. Compliment Ronald voor dit geweldige boek. Ik wens je veel succes met de verkoop van dit prachtig geschreven boek.
Maria Smits
29 april 2019
Natuurlijk had ik al stukjes uit het boek gehoord, maar had nog niet het boek gelezen. Maar nu wel Pffffffff wat een verhaal. Zoveel mooie lesjes zitten er in het verhaal verwerk. Maar het is ook een goed boek voor rouwverwerking. De personages zijn zo lief en echt in het boek. Prachtig verhaal over leven en dood. Heb het boek in één keer uitgelezen.
Jolanda Rhijnsburger
30 maart 2019
Het boek gesigneerd gekregen Ronald , het boek heeft mij van het begin tot het eind geroerd en meegenomen in het verhaal. Wat een mooi, leerzaam, ontroerend en inspirerend boek, in 1 zucht uitgelezen en dat zijn maar weinig boeken waar ik dit mee heb! Prachtige levenslessen omschreven van deze hoofdpersonen die je diep raken! Ronald heeft een verhelderende kijk op het leven mede door zijn gave, en weet mensen zeker te inspireren met dit prachtig boek! Ik heb zelf persoonlijk al een paar prachtige en verhelderende consulten bij Ronald gehad en alleen hij weet tot de kern te komen, en kwam bij mij confronterend maar bovenal inspirerend door, en heb ik ontzettend veel aan te danken gehad! En alles in dit boek kwam weer voorbij en heeft mij wederom diep geraakt en weer van geleerd! Ik hoop op nog veel meer boeken van Ronald.
Jannie Smits-Grave
11 mei 2019
Hallo Ronald, je geweldige boek heb ik in 2 avonden uitgelezen. Ik heb al een hele tijd geen boek meer gelezen maar met dit boek kon ik niet stoppen. Toen ik zag dat het boek te koop was, wist ik dat ik het wilde en moest lezen. Er komen zoveel lessen en inzichten in voor, ook over leven en dood. Met de tips kan ik heel veel en krijg er weer energie van. Dit boek is een echte aanrader, dank je wel en veel succes.
Marlies Roost-Laumen
2 april 2019
Door het lezen van het boek ben ik stilte gaan voelen, mijn pijnen gaan begrijpen en ervaren dat woorden en gedachten een belemmering vormen om te komen in het nu! Ik ben in het nu geweest! “”Dit boek heeft geen woorden nodig”” Dank je!!
Ton Roelofs
2 april 2019
Lieve Ronald, dankbaar voor het prachtige boek. Als mijn kinderen er later aan toe zijn, dan zal ik ze vragen om het boek ook te lezen. Wanneer ik het boek had gelezen toen ik een jaar of 14 was, had het een aantal omwegen gescheeld ;-). Het verhaal geeft mij erkenning, herkenning, bevestiging van het weten, geuren, kleuren, maar vooral veel liefde, stilte en schoonheid. Het voelde alsof ik onderdeel was van een film was (misschien ook een idee). Ik lees een boek eigenlijk nooit een tweede keer (behalve van je weet wel wie en nu ook die van jou), maar dit exemplaar krijgt een speciale plek, waar iedereen makkelijk bij kan. Bedankt voor het delen. Warme groet voor jullie beiden!
Suzannne
20 april 2019
In 3 fasen uitgelezen. Nimmer las ik een boek waarin de dood, als rode draad, een vriendelijk gezicht kreeg. Het is niet de dood zoals velen van ons hem kennen. Namelijk het einde van het fysieke leven in deze schijnrealiteit. Het is de overgang, terug naar huis, de realiteit achter de schijnrealiteit. Als geen ander weet Ronald, duidelijk te maken, dat de realiteit en de schijnrealiteit feitelijk één zijn, als je de kunst verstaat, van wat ik noem, het denken voorbij. Bedoeld, je te bevrijden van de denkgeest, die in kaders denkt en instrumenten, zoals angst en twijfel, dankbaar gebruikt, zodat je maar vooral binnen die kaders blijft. Eenmaal buiten die kaders, aan het ego (stel dat, en mits, en als, wat indien ?? enz.) voorbij, blijkt dat de realiteit en de schijnrealiteit feitelijk géén gescheiden wereld is. Wij (mensen) zelf maken dat onderscheid, waarvan weer anderen dankbaar gebruik maken (verdeel en heers politiek). Dit hele hiervoor beschreven proces wordt in een boeiend verhaal, hetwelk je als het ware in de atmosfeer van dé realiteit zuigt, helder en alles behalve zweverig uiteengezet. Voor de mensen die het herkennen, dit proces achter de rug hebben of erin verkeren, ademt dit boek de Kracht uit van thuis. Ooit schreef iemand, je wordt huilend geboren, en sterft doorgaans met een glimlach op het gezicht….hoe mooi moet Thuis dan niet zijn. De Salon Filosoof is te vergelijken met de betere single malt whisky, ‘a mix of flavours’, (drama/romantiek/, met een romantische afdronk, en hints van esoterie,) en misstaat zéker niet op de boekenplank. Chapeau…..!!
Ton Geilenkirchen
2 april 2019
Dank je wel Ronald… Een boek met herkenning de verandering… een ander pad…liefde en verbondenheid…. een leiding die als je er voor openstaat.. grootse dingen teweeg kan brengen in je leven..
Trudy Zwart
15 april 2019
Een geweldig boek. Een goed verhaal met mooie lessen, inzichten en pareltjes welke verschillende snaren raken. Stoppen met lezen was geen optie. Het boek inspireert, triggert en nodigt uit. Het geeft en neemt. Het verbindt het zichtbare met het onzichtbare. Het was een adembenemende reis die verhelderde, liet ervaren en liet zien wat nog niet aan het licht was gekomen. Dankjewel voor het schrijven.
Henriette
30-03-2019
Scroll naar top