· 

Kijken naar de boom en de bloem.

Het maakt niet uit hoe wij als mens de boom of de bloem noemen. De diepe verbondenheid met de natuur brengt ons in contact met onze wezenlijke natuur, een staat van bewustzijn, waar echte schoonheid en compassie te ervaren is.

Kijk naar die boom of bloem met al jouw aandacht en wees je ervan bewust dat er gedachten en emoties zijn, maar blijf gefocust op de boom of bloem.

Geef geen aandacht aan de gedachten en emoties.

Merk op, dat wanneer je met volledige aandacht gefocust blijft op de boom of bloem, de afstand tussen jou en de boom of bloem kleiner wordt. De grenzen vervagen, de grenzen van af-gescheidenheid.

We zijn door de psychologische ruis steeds meer van de natuur afgeraakt.

 

De denkgeest is zo leidend geworden, dat het bepaalt hoe er op zintuiglijke waarnemingen gereageerd wordt.

Het komt letterlijk tussen alles wat we ervaren in te staan.

Op zich is er niets mis met denken, het is een prachtig instrument, maar er is zoveel moois te beleven wanneer dit denken een gezondere plek krijgt.

Alles wat er tussen jou en de boom of de bloem komt en zit, is afleiding en die afleiding kost enorm veel energie over de dag heen. Je bent zelfs ‘s nachts bezig om alle indrukken te verwerken en voor je het weet sta je moe op, omdat ook de nachtrust verstoord raakt.

Kijk naar de boom of de bloem en laat alle reactie los.

Gewoon kijken en meer niet.

De boom of bloem die je hebt uitgekozen leert je alles in de vijf minuten die je met haar in contact bent. En met alles bedoel ik wat feitelijk geen toegevoegde waarde geeft aan het moment.

Alle ruis, de afleiding, de gedachten, de emoties en bijkomende gevoelens, houden je weg van datgene waar echte schoonheid en compassie is.

Door in het hier en nu aanwezig te zijn, met al jouw aandacht, kan het contact herstelt worden, om weer die diepere verbondenheid met alles te ervaren vanuit sensitiviteit.

Zelfs vrijheid zal ervaren worden, zodra je de mentale ruis met rust laat. Je ervaart een diepe connectie met de boom of bloem, terwijl deze gewoon staat te zijn in al haar pracht.

De boom of bloem is niet bezig met alle gekke gedachten, waar wij als mens ons druk om maken.

 

Geschreven door Ronald Rhijnsburger

 

Epen

Reactie schrijven

Commentaren: 0