De vernieuwde zakelijkheid

Feitenkennis versus Kennis
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Richt je op feitenkennis en niet op kennis uit het verleden. Feiten zijn niet altijd dat wat je graag zou willen zien. Maar al te vaak wordt de vlucht naar kennis en resultaten uit het verleden genomen. Deze vlucht is een escape, weg van de actuele realiteit.

Durf te zeggen: “Ik weet het niet”
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Als je het antwoord niet hebt, durf dan te zeggen; “Ik weet het niet.” De hersenen en de denkgeest zijn geprogrammeerd om oplossingen te bedenken. Wanneer er in de registratie niet direct een oplossing naar boven komt, dan is dat een feit.

“De Vernieuwde Zakelijkheid”
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Ondernemen vanuit een observerende geest die bruist van creatieve inspiratie, met een onuitputtelijk door passie aangevoerd enthousiasme. Ondernemen zonder concurrentie, maar in verbinding staan met mede-ondernemers en organisaties. “De Vernieuwde Zakelijkheid” is dáár durven staan, waarin oude systemen en hiërarchieën een plek hebben, maar niet meer bepalend zijn.

De vernieuwde en inspirerende leider
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Een vernieuwde leider is zich continue van bewust van wat er op de werkvloer gaande is. Als hoofdverantwoordelijke mag er niets aan het toeval overgelaten worden. Het succes hangt af van de manier waarop de taken uitgevoerd worden. Een leider met een duidelijke visie, zal deze over weten te brengen op de personen die de opdracht volgens deze visie ten uitvoer gaan brengen.

Collectieve groepsenergie
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Binnen elke organisatie is er sprake van een collectieve energie. Als leidinggevende of op de werkvloer werkzaam zijn binnen een organisatie bepaalt en/of beïnvloed in grote mate de handelingen die er verricht worden. Waaruit bestaat een collectieve energie?