Schoonheid
Bewustwording lessen · 08. april 2024
Echte schoonheid valt niet te zien met de ogen van het verleden. Echte schoonheid komt ten tonele, waar de geest vrij is van het bekende en niet alles omkaderd is door het te benoemen. Echte schoonheid zit in het stille moment van zien zonder kijken. Je aanschouwt simpelweg, zonder enig belang en zonder enig doel na te streven.

Kijken naar de boom en de bloem.
Bewustwording lessen · 25. maart 2024
Het maakt niet uit hoe wij als mens de boom of de bloem noemen. De diepe verbondenheid met de natuur brengt ons in contact met onze wezenlijke natuur, een staat van bewustzijn, waar echte schoonheid en compassie te ervaren is. Kijk naar die boom of bloem met al jouw aandacht en wees je ervan bewust dat er gedachten en emoties zijn, maar blijf gefocust op de boom of bloem. Geef geen aandacht aan de gedachten en emoties.

Liefdesrelaties
Bewustwording lessen · 20. november 2023
We willen het van de daken schreeuwen als we verliefd zijn, maar op wie zijn we werkelijk verliefd? We projecteren datgene wat we zelf voelen naar een ander persoon. We zeggen: “Hij of zij maakt mij zo gelukkig en ik voel me zo geliefd.” Natuurlijk brengt de energie, de manier hoe iemand eruit ziet en de aanwezigheid van de ander, iets teweeg in onszelf.

Onvrede en doelen stellen.
Bewustwording lessen · 20. november 2023
Ik had mezelf vorig jaar een aantal doelen gesteld, maar het lukt me niet om ze te behalen? Zet ik te hoog in? Wil ik iets onrealistisch behalen? Wat is een doel eigenlijk en waarom stellen we die onszelf? Doelen stellen hoort schijnbaar bij de maatschappij waarin we leven. We willen alles uit het leven halen, zoveel en zo snel mogelijk. De prestatiedrang is groot en de doelen worden steeds groter.

Van verwerken naar onthechten.
Bewustwording lessen · 17. november 2023
In onze wereld zijn zoveel vormen van therapie waarmee men tracht dingen uit het verleden te verwerken. Natuurlijk hebben allen hun waarde. Deze tekst gaat dus niet over verwerken, maar over onthechten. Onthechten van ‘overtuigingen en waarheden’ waarin je bent gaan geloven en je ‘onbewust en bewust’ aan vasthoudt.

Bewust worden van je beschermingsmechanisme
Bewustwording lessen · 14. november 2023
We bezitten allemaal een beschermingsmechanisme die in onszelf geactiveerd wordt, wanneer we ons aangevallen voelen. Dit mechanisme hebben we ontwikkeld om onszelf te beschermen in een conflictsituatie. Dit mechanisme herkent de woorden, de toon waarop de ander iets zegt, zowel verbaal als non-verbaal.

Feitenkennis versus Kennis
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Richt je op feitenkennis en niet op kennis uit het verleden. Feiten zijn niet altijd dat wat je graag zou willen zien. Maar al te vaak wordt de vlucht naar kennis en resultaten uit het verleden genomen. Deze vlucht is een escape, weg van de actuele realiteit.

Durf te zeggen: “Ik weet het niet”
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Als je het antwoord niet hebt, durf dan te zeggen; “Ik weet het niet.” De hersenen en de denkgeest zijn geprogrammeerd om oplossingen te bedenken. Wanneer er in de registratie niet direct een oplossing naar boven komt, dan is dat een feit.

“De Vernieuwde Zakelijkheid”
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Ondernemen vanuit een observerende geest die bruist van creatieve inspiratie, met een onuitputtelijk door passie aangevoerd enthousiasme. Ondernemen zonder concurrentie, maar in verbinding staan met mede-ondernemers en organisaties. “De Vernieuwde Zakelijkheid” is dáár durven staan, waarin oude systemen en hiërarchieën een plek hebben, maar niet meer bepalend zijn.

De vernieuwde en inspirerende leider
De vernieuwde zakelijkheid  · 29. juli 2023
Een vernieuwde leider is zich continue van bewust van wat er op de werkvloer gaande is. Als hoofdverantwoordelijke mag er niets aan het toeval overgelaten worden. Het succes hangt af van de manier waarop de taken uitgevoerd worden. Een leider met een duidelijke visie, zal deze over weten te brengen op de personen die de opdracht volgens deze visie ten uitvoer gaan brengen.

Meer weergeven