Bewustwording lessen

Liefdesrelaties
Bewustwording lessen · 20. november 2023
We willen het van de daken schreeuwen als we verliefd zijn, maar op wie zijn we werkelijk verliefd? We projecteren datgene wat we zelf voelen naar een ander persoon. We zeggen: “Hij of zij maakt mij zo gelukkig en ik voel me zo geliefd.” Natuurlijk brengt de energie, de manier hoe iemand eruit ziet en de aanwezigheid van de ander, iets teweeg in onszelf.

Onvrede en doelen stellen.
Bewustwording lessen · 20. november 2023
Ik had mezelf vorig jaar een aantal doelen gesteld, maar het lukt me niet om ze te behalen? Zet ik te hoog in? Wil ik iets onrealistisch behalen? Wat is een doel eigenlijk en waarom stellen we die onszelf? Doelen stellen hoort schijnbaar bij de maatschappij waarin we leven. We willen alles uit het leven halen, zoveel en zo snel mogelijk. De prestatiedrang is groot en de doelen worden steeds groter.

Van verwerken naar onthechten.
Bewustwording lessen · 17. november 2023
In onze wereld zijn zoveel vormen van therapie waarmee men tracht dingen uit het verleden te verwerken. Natuurlijk hebben allen hun waarde. Deze tekst gaat dus niet over verwerken, maar over onthechten. Onthechten van ‘overtuigingen en waarheden’ waarin je bent gaan geloven en je ‘onbewust en bewust’ aan vasthoudt.

Bewust worden van je beschermingsmechanisme
Bewustwording lessen · 14. november 2023
We bezitten allemaal een beschermingsmechanisme die in onszelf geactiveerd wordt, wanneer we ons aangevallen voelen. Dit mechanisme hebben we ontwikkeld om onszelf te beschermen in een conflictsituatie. Dit mechanisme herkent de woorden, de toon waarop de ander iets zegt, zowel verbaal als non-verbaal.

Bezieling van de dag
Bewustwording lessen · 27. juli 2023
Ik zie haar! Ik zie haar zitten naast me op ons bankje achter het huis. We hebben zojuist gewandeld met de opkomende ochtendzon in onze rug. Woordeloos liepen we naast elkaar en genoten van het gezang van de vogels. Ik zie haar, en voel een zacht briesje om ons heen dansen.

Amazing (a-mees-sing)
Bewustwording lessen · 27. juli 2023
Oog in oog sta ik met een dapper koolmeesje. Ik sta versteld van de vitaliteit, kracht en energie, van dit kleine gele, blauwe, zwarte vogeltje. Hij tjilpt op een tak vlak bij de voedertafel die ik aan het bijvullen ben.

De dag wijst me vanzelf de weg
Bewustwording lessen · 27. juli 2023
Vanmorgen werd ik gewekt door een merel die boven mijn hoofd, op het dak, zijn lied aan het zingen was. Ik lag stil te luisteren en ineens hield het op. Hij vloog weg! Ik moest denken aan mijn vader, die inzag op het eind van zijn leven, dat alles voorbij gaat. “Aan alles komt een eind”, zei hij….

Mijn stad
Bewustwording lessen · 27. juli 2023
Mijn stad heeft haar ziel aan mij onttrokken, nadat mijn moeder haar verliet. Ik kom niet graag meer tussen haar muren van herinneringen, die deze bespiegelen in het water van haar grachten. Haar mooie grachtenpanden lijken nu reuzen te zijn die me beangstigen. Ze voelt als een vervallen mijnstad waar geen goud meer te delven is. Generaties familie hebben haar bewoond, bezongen, geliefd en gehaat.

Wacht niet op een oplossing!
Bewustwording lessen · 18. september 2022
Oorlog in onze achtertuin, voedselprijzen die de pan uitstijgen, ondernemers en huishoudens waarbij het water aan de lippen staat, en het ergste moet nog gaan komen. De jaren van welvaart zijn geteld en laten voorlopig niets meer van zich horen. Van de politiek en wereldleiders hoeven we mijns inziens geen oplossing te verwachten. We staan naakt, koud en alleen in onze denk-economie, waarbij we ondertussen alle grenzen van het werkelijk waarlijke van het leven uit het oog verloren zijn.

De kleur van harmonie
Bewustwording lessen · 15. september 2022
Er zijn van die dagen dat er een bepaalde magie in de lucht hangt. De gitzwarte kraaien zijn als eerste wakker en laten weten aan de rest van de vogels, dat er niet met hen te spotten valt. Dan volgen de zwart witte eksters, die wonen in de hoogste boom in de tuin. Ze worden steeds minder schuw en komen naast je zitten op een tak, om aan te geven dat het de hoogste tijd voor eten is. Ze praten op hun manier tegen je en maken je aan het lachen, door hun eigenwijsheid.

Meer weergeven

U kunt bellen, een WhatsApp of SMS bericht sturen naar:

Bel: 06-37686615 voor het maken van een afspraak!


Helderziend Medium Paragnost Ronald Rhijnsburger

Klik op afbeelding voor meer informatie...