· 

Schoonheid

Echte schoonheid valt niet te zien met de ogen van het verleden.

Echte schoonheid komt ten tonele, waar de geest vrij is van het bekende en niet alles omkaderd is door het te benoemen.

Echte schoonheid zit in het stille moment van zien zonder kijken.

Je aanschouwt simpelweg, zonder enig belang en zonder enig doel na te streven.

.

Schoonheid ontwaakt wanneer de mens niets te willen heeft van haar.

Schoonheid in haar bron is aanschouwen wat is. Aanwezig zijn zonder afgescheiden te zijn van hetgeen je aanschouwt is schoonheid. Schoonheid zien, is de liefde ontmoeten. Je ontmoet haar in de meest pure vorm. Schoonheid kent geen tijd en heeft ook geen verleden.

.

Heb je ooit een hond horen blaffen omdat hij gisteren een rotdag had?

Of dat hij blaft omdat hij bang is voor morgen? Hij is altijd in het moment aanwezig en identificeert zich niet met de pijn van gisteren.

Wanneer we ons met iets identificeren, dan zullen we hier vroeg of laat conflict in terugvinden. We proberen het vast te houden en er mee te versmelten, maar zien niet in dat deze versmelting vanuit een wens niet plaats zal vinden.

.

Schoonheid kent geen grenzen van jij of ik.

Schoonheid kent geen namen, in tegenstelling tot ons als denkend mens die alles willen benoemen en begrenzen. Schoonheid is een ontmoeting van liefde, niets meer en niets minder! Schoonheid zit in alles, zolang het niet afgesneden wordt door menselijkheden. Angst ontneemt schoonheid de ruimte die ze nodig heeft.

Niet omdat ze dan niet bestaat, maar omdat angst alleen maar angst kan zien. Schoonheid is eenheid zien. Dat maakt het zuiver en puur en is het liefde!

.

 

© Ronald Rhijnsburger

Reactie schrijven

Commentaren: 0